Evde Köpek Beslemenin Faydaları Nelerdir

Evde köpek beslemenin tüm faydaları

Tatlı ve şefkatli bir yavru köpeği ailenize, özellikle ilk deneyimde olanlar için kabul etmeye karar verdiğinizde, bunun gerektirdiği bağlılığı anlıyorsunuz. Bir köpeğe sahip olmayı hayal etmek birçok kişi için bir zorunluluktur, ancak bu kolay bir iş değildir. Çünkü bir köpek, özellikle bir köpek yavrusu, biraz yeni doğmuş bir bebek gibidir, çok fazla bakım ve dikkat gerektirir , ki bu garanti edilmesi önemlidir. Ona karşı bir sevgi ve sorumluluk eylemi olarak.

Sağlıklı bir diyetle başlayarak, ona yürüyüşleri için ayıracak serbest zaman ve diğer köpeklerle sosyalleşme , ona elimizden geldiğince sarılmadan ve veteriner kontrolleri ve bakımı ile başlayın .

Bir köpek varlığımızın bir parçası olur, alışkanlıklarını, programlarını, ritimlerini altüst eder. Ancak tam da bu beklenmedik karışıklıkta köpek sahibi ilişkisi , sahip olacağımız en samimi , gerçek, çıkarsız ve derin bağın maksimum temsili haline gelir . Bir köpek çok az şey ister. Yine de bize çok şey veriyor. Çok çok fazla.

Sosyalleşmeyi teşvik eder

Dört ayaklı arkadaşımız sosyal bir varlıktır. Ve bu nedenle , hemcinsleriyle eğlenmeyi sever ve onlarla biz insanlardan çok daha kolay arkadaş edinebilir. Biraz tuhaf bir şekilde tabii ki, arkayı kokluyor ama yine de etkili, bir saniye sonra kendini yeni oyun arkadaşıyla çimenlerde yuvarlanırken buluyor.

Bu nedenle köpeğinizi yürüyüşe çıkarmak, farklı insanlarla tanışmak, utangaçlığı gidermek ve yeni arkadaşlar edinmek için değerli bir fırsata dönüşebilir ve neden olmasın, aynı zamanda aşkı bulmak da.

Bu nedenle köpekler , özellikle biraz daha içe dönük, özürlü veya davranış sorunları olan çocuklar için ideal oyun arkadaşlarıdır . Köpek, bu küçük insanların kalplerine nasıl dokunacağını biliyor, onların dünyaya açılmalarına ve anlaşıldıklarını ve takdir edilmelerine yardımcı oluyor.

Doğal bir antidepresandır

Köpeğimiz asla üzgün değildir. Ya da belki öyle ama anlamamızı sağlamıyor. Yaşlı ve acı dolu olduğu için acı çektiğinde bile. Bizden ayrılmak üzereyken bile. Son nefese kadar gözlerinde umut görüyoruz. Hayatı görüyoruz. Evde köpek beslemek doğal bir antidepresandır .

Kapıdan girer girmez, ondan ayrıldıktan bir dakika sonra bile, kuyruğunu sallayarak, aniden çarşaflarımızın altına girdiğini ya da bizi karşıladığını görünce nasıl gülümsemezsin? Ve birçok köpek için kullanıldığını tesadüf değil hayvan terapisi , ve hasta çocuk veya yaşlı yalnız ile arkadaşlık etmek üzere hastanelere girmesine izin verdi.

Çünkü onların varlığı mutluluk getirir , sizi hayata davet eder, fiziksel ve psikolojik ıstırabınızı hafifletir, küçük ve büyük hastaların hastaneye yatış ve terapilerle daha iyi başa çıkmalarını sağlar. Kısacası bir köpeğin varlığı birçok açıdan faydalı ve olumludur .

Üzgün, hüsrana uğramış, terk edilmiş, yanlış anlaşılmış hissettiğimizde. Her şey ters gidiyor gibi göründüğünde, fidolu bir yürüyüş bizi dünyayla barıştırabilir. Gerilimleri serbest bırakmamıza, o özgürleştirici kahkahayı yakalamamıza ve neden olmasın, ayrıca yargılanma korkusuyla başkalarına göstermekten korktuğumuz o ağlamayı ve tüm o bastırılmış duyguları ortaya çıkarmamıza yardım edin.

Formda kalmaya yardımcı olur

Hayatınızda bir köpeğe sahip olmak aynı zamanda tembellikten vazgeçmek anlamına gelir . Hangi cinse ait olursa olsun, labrador, fino köpeği, chiwawa, border collie cinsi köpek hem ihtiyaçlarını gidermek hem de aktivite yapmak için günde en az birkaç kez harekete ihtiyaç duyar ve yürüyüşe çıkarılır.

Köpeğimiz bizi evden çıkmaya, en rahat ayakkabılarımızı giymeye ve bizim ve onun sağlığı için gerekli olan hareket etmeye zorlar. East Anglia Üniversitesi'nde yaşları 49 ile 91 arasında değişen yaklaşık 3.000 kişinin katıldığı bir araştırmaya göre , köpek sahipleri hava koşullarından bağımsız olarak günde ortalama 30 dakika daha fazla fiziksel aktivite gerçekleştiriyor . İster evrensel bir tufan olsun, ister dondurucu soğuk, ister boğucu sıcak olsun, köpeğimiz, özellikle belirli bir yaşa geldiğimizde, kalçalarımızı hareket ettirmeye ve şımartılması kolay hareketsiz yaşam tarzıyla savaşmaya zorlar.

Bizi daha iyi insanlar yapar

Ünlü bir isimsiz atasözü “Köpeğiniz bir insanı sevmiyorsa, muhtemelen sizi de sevmemelidir” der. Köpeğimizin bize ilişkiler ve yaşam hakkında ne kadar çok şey öğretmesi gerektiğini hatırlatan derin bir gerçek. Ve ayrıca ölüm hakkında. Dört ayaklı güvenilir arkadaşımız, sadece varlığıyla bizi olduğumuzdan daha iyi yapmayı nasıl biliyor. Zayıf yönlerimizden utanmamayı ve güçlü yönlerimize değer vermeyi bize nasıl öğreteceğimizi bilin.

Köpeğimize karşı şefkat duymak, onu sevmek, ona bakmak, onunla ilgilenmek, onu okşamak, bizde belki de sahip olmadığımızı bilmediğimiz beceri ve tutumlar geliştirir. Bir köpeğe sahip olmak bizi güven, empati ve fedakarlık gibi olumlu duygulara daha yatkın hale getirir . Ama aynı zamanda bize görünüşte daha olumsuz olanlarla yaşamayı da öğretir. Korku ve acı gibi.

Köpeğimizin ölümüne tanık olmak bizi sonsuz bir uçuruma atar. Tıpkı bir aile üyesinin bizi terk etmesi gibi, bizi yalnız, çaresiz ve korkmuş yapar. Ama bu ıstırapta, köpeğimize ve onun hatırasına duyduğumuz sevgi bizi ayağa kaldırır ve yaşamaya devam etmek için bize güç verir.

Bu yazı Google Translate ile oluşturulmuştur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Nedir Özellikleri Nelerdir Tarihi Nedir